/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Peste 53% din angajații Poliției de Frontieră și-au făcut ambele doze de vaccin împotriva COVID-19

missing
02 septembrie 2021, ora 14:41

1 751 de angajați ai Poliției de Frontieră sunt vaccinați împotriva COVID-19, dintre care, 1 634 au administrat și cea de-a doua doză.  Astfel 53,7 % din efectiv este imunizat împotriva infecției cu ciclul complet. Asta arată datele oferite astăzi de către instituție. 

Cei mai exemplari la capitolul vaccinare anti COVID-19 sunt lucrătorii medicali, imunizați 100%, fiind urmați de elevii și cadrul didactic al Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei cu o rată de imunizare – 90%, dar și peste 80% din personalul mai multor sectoare ale Poliției de Frontieră, cum ar fi Cosăuți, Costești, Stoianovca și Olănești.

În perioada minivacanței au activat echipaje mobile de vaccinare, unde polițiștii de frontieră au avut posibilitatea imunizării chiar la locul de muncă. În acest sens, 150 de angajați au acceptat să se vaccineze, conștientizând pericolul care îl prezintă pentru sănătate COVID-19. Instituția dă asigurări că echipajele mobile periodic își vor reactiva misiunile și vor merge repetat prin sectoarele Poliției de Frontieră.

În prezent sunt active șapte cazuri în care angajații Poliției de Frontieră au fost testați pozitiv la Covid-19. Toți poartă o formă ușoară a virusului și sunt tratați la domiciliu.

Instituția revine cu un apel către polițiștii de frontieră și familiile acestora, pentru a se imuniza. „COVID-19 nu a dispărut, iar noua tulpină a acestui virus este mult mai contagioasă și mai agresivă. Fiți responsabili și imunizați-vă”, îndeamnă Poliția de Frontieră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram