Primăria municipiului Chișinău va aloca din bugetul municipal trei milioane lei din cheltuieli aprobate pentru combaterea și prevenirea virusului COVID-19, pentru procurarea testelor la coronavirus, care ar urma să fie aplicate gratuit cadrelor didactice și personalului auxiliar nevaccinat din instituțiile municipale publice de învățământ preuniversitar. Decizia a fost luată vineri, 3 septembrie, de Comisia Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău.

Testele procurate urmează să fie utilizate „la necesitate”, se arată în document.

Direcția generală asistență socială și Direcția educație vor elabora în comun mecanismul și modalitatea de testare a cadrelor didactice.

Chiar și așa, autoritățile municipale susțin că vor continua să desfășoare acțiuni pentru a convinge cadrele didactice sceptice la vaccinare, să și-l administreze totuși. Astfe, direcția generală asistență socială și sănătate va asigura deplasarea echipelor mobile de medici și alt personal medical în instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiul Chișinău pentru activități de comunicare și informare despre beneficiile de vaccinare anti COVID. Mai mult, va asigura vaccinarea cadrelor didactice la locul de muncă.

„Conducătorii tuturor instituțiilor publice și private de pe teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv a instituțiilor de învățământ preuniversitar, vor intensifica acțiunile de comunicare, informare și convingere a angajaților pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus, în scopul întreruperii lanțului de transmitere a infecției COVID-19”.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat săptămâna trecută despre faptul că lucrătorii din educație, dar și personalul auxiliar care refuză să se vaccineze, deși nu au niciun motiv din punct de vedere medical, vor trebui să prezinte o dată la două săptămâni un test negativ la cornavirus, pe care să îl facă din resursele financiare proprii.

Decizia a stârnit numeroase controverse, iar primarul Ion Ceban a spus atunci că decizia nu va fi aplicată pe teritoriul municipiului Chișinău.

523031075-Hotărarea-nr-43-din-03-09-21a-CESP-Chișinău by Irina Miron on Scribd

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!