/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Natalia Gavrilița vrea întrunirea CNESP! „Am pe masă mai multe solicitări să luăm măsuri mult mai dure de limitare a răspândirii virusului”

03 septembrie 2021, ora 16:14

Numărul cazurilor de coronavirus este în creștere, iar cel mai grav este că majoritatea infectărilor din ultimele zile sunt înregistrate la persoanele nevaccinate împotriva COVID – 19. În această situație, premierul Natalia Gavrilița cere Ministerului Sănătății întrunirea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care să stabilească noi măsuri anti COVID, dar și de sprijin pentru mediul de afaceri. 

„Solicit o nouă ședință CNESP, în care să venim cu reguli clare către sectorul public și privat, să venim cu suport pentru mediul de afaceri, în cazul în care deciziile CNESP ar putea să le afecteze activitatea”, a spus prim – ministra în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Mai mult, Natalia Gavrilița susține că în prezent are pe masă mai multe solicitări care vizează adoptarea unor măsuri mai dure de limitare a răspândirii coronavirusului.

„De exemplu, șeful Comisiei de sănătate publică din Găgăuzia solicită condiții mai stricte de vaccinare  pentru angajații din sectorul public” , a precizat Gavrilița.

Premierul țării a adus și o veste bună. În ultimele zile, rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice a crescut la aproape 70%.

„Asta înseamnă că îndemnul Guvernului a fost auzit de profesori și sper ca cifra  să crească. Din păcate, însă, vedem că această tulpină Delta are un comportament mult mai agresiv în rândul tinerilor și copiilor, avem un caz dramatic la Soroca, alte cazuri în care victime ale bolii sunt persoane de 30 – 40 de ani”, a mai spus Natalia Gavrilița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram