/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

PG a sesizat Curtea Constituțională în contextul modificărilor la Legea cu privire la Procuratură

missing
03 septembrie 2021, ora 13:15

Procuratura a sesizat Curtea Constituțională în contextul modificărilor la Legea cu privire la Procuratură. În opinia Procuraturii Generale, legea ar fi fost elaborată, promovată și adoptată cu grave abateri. PG critică inclusiv faptul că legea ar fi fost aprobată fără a fi luate în considerare recomandările Comisiei de la Veneția. 

Procuratura este nemulțumită că înainte ca documntul să fie aprobat în lectură finală, nu au fost consultați experții în domeniu sau luate în calcul opiniile instituțiilor a căror activitate este vizată.

„Procuratura Generală își exprimă dezacordul cu modul în care respectivele modificări au fost promovate și adoptate, or în redacția elaborată de către un grup de deputați PAS, în frunte cu Sergiu Litvinenco, acestea riscă să producă efecte care aduc grave atingeri principiilor constituționale privind independența Procuraturii și separația puterilor în stat, subminând independența procurorilor în avantajul factorului politic”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo solicită Înalte Curți suspendarea acțiunii Legii pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, până la soluționarea în fond a cauzei, precum și exercitarea controlului constituționalității noilor modificări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram