Război în Ucraina, ziua 217: Mesajul lui Zelenski pentru Putin și rezultatele referendumului. CIA: Armata rusă are multe probleme

social

/FOTO VIDEO/ Cele 100.000 de teste rapide antigen, donate de România, nu vor fi folosite pentru testarea profesorilor. Acestea ar putea fi utilizate pentru copiii din școli

04 septembrie 2021, ora 12:10
Distribuie:

Cele 100.000 de teste rapide antigen, donate de România, nu vor fi utilizate pentru testarea profesorilor. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că acestea ar putea fi folosite pentru verificarea copiilor în școli. 

„Dacă le vom folosi pentru școală, le vom folosi pentru copii, acolo unde nu sunt respectate condițiile și infrastructura nu permite ca elevii să meargă fizic la școală. Discutăm această variantă pentru a avea o prezență fizică a elevilor cât mai mare”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul ceremoniei de înmânare a celor 100.000 de teste din partea României.

Astfel, Nemerenco ignoră propunerile primarului Capitalei, Ion Ceban, care a solicitat în mai multe rânduri ca aceste teste să fie folosite pentru cadrele didactice. Amintim că profesorii nevaccinați sunt obligați să facă, din cont propriu, teste la fiecare două săptămâni, pentru a spori siguranța elevilor în școli. Ceban a criticat decizia și a spus că Primăria va oferi surse financiare pentru testarea angajaților din școli „la necesitate”.

Cele 100.000 de teste rapide antigen, donate de România Republicii Moldova, au ajuns la Chișinău aseară, 3 septembrie. La ceremonia de înmânare a donației a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram