Cele 100.000 de teste rapide antigen, donate de România, nu vor fi utilizate pentru testarea profesorilor. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, susține că acestea ar putea fi folosite pentru verificarea copiilor în școli. 

„Dacă le vom folosi pentru școală, le vom folosi pentru copii, acolo unde nu sunt respectate condițiile și infrastructura nu permite ca elevii să meargă fizic la școală. Discutăm această variantă pentru a avea o prezență fizică a elevilor cât mai mare”, a declarat Ala Nemerenco în cadrul ceremoniei de înmânare a celor 100.000 de teste din partea României.

Astfel, Nemerenco ignoră propunerile primarului Capitalei, Ion Ceban, care a solicitat în mai multe rânduri ca aceste teste să fie folosite pentru cadrele didactice. Amintim că profesorii nevaccinați sunt obligați să facă, din cont propriu, teste la fiecare două săptămâni, pentru a spori siguranța elevilor în școli. Ceban a criticat decizia și a spus că Primăria va oferi surse financiare pentru testarea angajaților din școli „la necesitate”.

Cele 100.000 de teste rapide antigen, donate de România Republicii Moldova, au ajuns la Chișinău aseară, 3 septembrie. La ceremonia de înmânare a donației a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!