Din nefericire, încă zece persoane au murit în urma complicațiilor provocate de COVID-19. Cel mai tânăr decedat avea 35 de ani. Este vorba despre o femeie din regiunea transnistreană, care suferea de obezitate. 

Astăzi, în țară au fost confirmate alte 233 de cazuri de infectare cu coronavirus. 197 au fost depistate în rândul persoanelor nevaccinate. Din numărul total de cazuri, șapte sunt de import. În total, au fost efectuate 2 618 teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 270.219.

Cinci cazuri au fost înregistrate în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba despre trei medici, doi asistenți medicali.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 1 089 de persoane infectate. Dintre care, 160 sunt în stare extrem de gravă și 21 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 312 persoane au fost vindecate. În total, 259 161 de persoane au fost tratate de COVID-19.

În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 2 820 de persoane, iar 15 943 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!