/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Lumea fotbalului francez este în doliu. A murit internaționalul care a stat 39 de ani în comă

missing
06 septembrie 2021, ora 16:12

A decedat fostul internațional francez, Jean-Pierre Adams, după ce a stat în comă timp de 39 ani. Acesta și-a petrecut ultimii ani din viață pe patul spitalului din cauza unei unei greșeli medicale, scrie Digi24.

Anunțul morții sale a fost făcut de cunoscuta publicație franceză L’Equipe. Adams ar fi decedat în această dimineață, la vârsta de 73 de ani , lăsând în urmă în urmă o soție și doi copii. De mai mult timp, doctorii au propus eutanasierea acestuia, însă nevasta lui s-a opus de fiecare dată.

Fostul fotbalist se afla în comă încă din 17 martie 1982. El trebuia să fie supus unei intervenții chirurgicale banale la genunchi, însă chirurgul i-a administrat o doză aproape letală de anestezic, în urma căreia creierul său a fost privat de oxigen, intrând în stare vegetativă.

Jean-Pierre Adams era originar din Senegal, însă s-a mutat în Franța la vârsta de zece ani. El și-a început cariera de fotbalist jucând ca atacant, însă treptat a ajuns să devină fundaș central. A jucat pentru echipe precum Nimes, Nice sau Paris-Saint Germain. În cariera internațională, Adams a strâns 22 de prezențe pentru selecționata Franței.

Jean-Pierre a marcat istoria selecționatei Franței prin asocierea sa cu Marius Trésor, un alt fost internațional francez. Cei doi au format o defensivă formidabilă, fiind supranumiți „garda neagră”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram