/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/DOC/ Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, EXCLUS din componența CSP. Decretul semnat de șefa statului, Maia Sandu

missing
07 septembrie 2021, ora 10:16

Fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere a fost exclus din componența Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Un decret în acest sens a fost semnat luni, 6 septembrie, de șefa statului, Maia Sandu. 

În documentul semnat de președinta țării se face trimitere la modificările la legea cu privire la Procuratură, care prevede încetarea de drept a mandatului de membru al CSP atingerea vârstei de 65 de ani.

Dumitru Pulbere a fost președinte al Curții Constituționale între anii 2007 – 2011, și era membru al CSP din 2018.

În primăvara acestui an, Dumitru Pulbere a intrat în vizorul ANI, după ce în ultimii doi ani, nu și-a depus declarația de avere.

Pulbere a declarat atunci ăentru tv8.md că a depus, în ultimii doi ani, declarațiile privind venitul său la Serviciul Fiscal de Stat în calitate de persoană fizică. „La Autoritatea Națională de Integritate nu le-am depus pentru că sunt din partea societății civile la CSP, nu sunt din oficiu”, a motivat Pulbere.

Ultima declarație de avere depusă de Dumitru Publere datează din 11 martie 2019 și este pentru 2018. În acel an, Dumitru Pulbere a avut venituri din salariul de la Consiliul Superior al Procurorilor de peste 121 mii de lei și pensie de peste 265 mii de lei. Acesta mai deține, o casă de 204 metri pătrați din 2008 evaluată la 5,7 milioane de lei și 1/2 din două terenuri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram