/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un nou lot de peste 50 de mii de doze de vaccin Pfizer a ajuns astăzi în R. Moldova. Acestea urmează să fie distribuite în toate punctele de vaccinare din țară

missing
09 septembrie 2021, ora 17:39

Un lot de 53.820 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech a ajuns astăzi, 9 septembrie, la Chișinău. Este vorba despre a șasea tranșă din lotul total de 700.830 de doze achiziționate de Ministerul Sănătății, prin intermediul Oficiului de Gestionare a Programelor de Asistență Externă. Anunțul a fost făcut de autoritățile din sănătate.

Astfel, până în acest moment, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a recepționat 108.810 de doze din lotul respectiv. Lotul de 53.820 de doze a fost depozitat în cadrul ANSP și urmează să fie distribuit în toate punctele de vaccinare din țară.

„Achiziția a fost realizată în contextul implementării Componentei „Sănătate” a Proiectului „Răspuns de urgență la COVID-19 și suport pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii”, în conformitate cu Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei”, se menționează în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.

Amintim că Republica Moldova a recepționat până în acest moment 334.620 doze de vaccin Pfizer. Prin intermediul platformei COVAX – 125.190 de doze, donație din partea României – 100.620 de doze, achiziții – 108.810 de doze.

Până în acest moment, peste 70 de mii de persoane din Republica Moldova au încheiat schema completă de vaccinare, iar de la începutul campaniei de vaccinare, 1.317.848 de doze de vaccin au fost administrate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram