/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/FOTO/ Campania de promovare a vaccinării în sate continuă. „Autocarul Sănătății” a ajuns în șase raioane ale țării

missing
10 septembrie 2021, ora 16:34

Campania de promovare a vaccinării în sate continuă. Primele șase raioane cu cea mai joasă rată de vaccinare, în care au ajuns echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății” în cadrul campaniei de informare a populației din zonele rurale, au fost: Ștefan-Vodă, Anenii Noi, Cahul,  Briceni, Cantemir, Fălești și Nisporeni.

Autoritățile au mers în fiecare Centru de Sănătate, prin localități de la casă la casă și au discutat cu oamenii despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor prezente astăzi în țara noastră, au dezmințit miturile și au răspuns la toate întrebările legate de vaccinuri și vaccinare.

Totodată, au fost desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase,  despre beneficiile vaccinării și cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri,  tehnici de consiliere și de promovare a vaccinării.

Începând cu 14 septembrie, echipele mobile de informare a populației vor merge și în alte raioane: Leova, Drochia, Sângerei, UTA Găgăuzia, Glodeni și Taraclia. În total, acestea vor ajunge în 24 de localități ale țării, pe parcursul a patru luni.

Amintim că informarea populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării  a fost lansată în data de 4 august 2021. Campania are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19.

În Republica Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, s-au administrat peste 1.300.000 doze de ser. Peste 700.000 de persoane s-au vaccinat cu schema completă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram