Departamentul de Meteorologie din India (IMD) a anunţat vineri cel mai scăzut nivel de precipitaţii înregistrat în luna august din ultimii 19 ani, cu un deficit de 24%, informează AGERPRES.

“Pe perioada lunii august 2021, precipitaţiile din întreaga ţară s-au situat cu 24% sub Media pe Perioadă Lungă. De asemenea, sunt cele mai reduse precipitaţii în august din ultimii 19 ani, începând din 2002”, a indicat IMD.

“Două perioade musonice importante, de intensitate redusă, s-au abătut asupra ţării, în perioadele 9-16 august şi 23-27 august, când în nord-vestul, centrul şi coasta peninsulară şi vestică din India au fost consemnate precipitaţii sub formă de ploaie”, conform IMD.

Totodată, media temperaturilor maxime a fost a treia cea mai ridicată din perioada 1901-2021. Sezonul musonic de sud-vest din India începe oficial la 1 iunie şi durează până la 30 septembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!