/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Uniunea Scriitorilor are un nou președinte

missing
11 septembrie 2021, ora 10:06

Uniunea Scriitorilor are un nou președinte, ales vineri la Adunarea Generală a Uniunii. Este vorba despre poetul Teo Chiriac, maestru al Literaturii, laureat al Premiului Național, care în perioada 2010-2021 a deținut funcția de vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor. 

În buletinul de vot a fost înscrisă o singură candidatură, informează Moldpres. Pentru Teo Chiriac și-au exprimat votul 118 membri ai USM din cei 142 prezenți la adunare.

Fostul președinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova, Arcadie Suceveanu nu a candidat, deoarece, conform statutului Uniunii, nu are dreptul că ocupe această funcție mai mult de două mandate, iar el s-a aflat în fruntea Uniunii din 2010 până în 2021.

În prezent, Uniunea Scriitorilor din Moldova are 230 de membri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram