/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Chișinău: 94% din angajații sistemului educațional au fost vaccinați cu cel puțin o doză

missing
13 septembrie 2021, ora 10:15

94% din angajații sistemului educațional care activează în municipiul Chișinău au fost imunizați cu cel puțin o doză. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

„Vreau să felicit locuitorii Chișinăului și personalul din domeniul educațional. Anunțăm că avem imunizați cu prima doză 94% din profesorii și personalul auxiliar din școli, iar în curând vom ajunge la același procent vaccinat cu ambele doze. Vom avea un proces educațional sigur cu prezența fizică în școli, la nivel municipal am depus eforturi extrem de mari în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, potrivit primarului general, procentul mare de vaccinare se datorează campaniei de informare și imunizare desfășurată de echipele mobile de medici. Acesta s-a mai arătat mândru de rezultatele obținute în municipiu și a spus că pedagogii din Chișinău sunt un exemplu pentru toată țara.

Tot în cadrul ședinței operative din această dimineață, Ceban a menționat că Primăria a procurat 2.318 teste rapide pentru depistarea coronavirusului. Acestea urmează să fie folosite pentru testarea angajaților din sistemul educațional care activează în Chișinău, iar potrivit edilului Capitalei, fiecare școală din municipiu va primi câte 100 de doze.

În Republica Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, s-au administrat peste 1.300.000 doze de ser.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram