94% din angajații sistemului educațional care activează în municipiul Chișinău au fost imunizați cu cel puțin o doză. Anunțul a fost făcut de edilul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei.

„Vreau să felicit locuitorii Chișinăului și personalul din domeniul educațional. Anunțăm că avem imunizați cu prima doză 94% din profesorii și personalul auxiliar din școli, iar în curând vom ajunge la același procent vaccinat cu ambele doze. Vom avea un proces educațional sigur cu prezența fizică în școli, la nivel municipal am depus eforturi extrem de mari în acest sens”, a declarat Ion Ceban.

De asemenea, potrivit primarului general, procentul mare de vaccinare se datorează campaniei de informare și imunizare desfășurată de echipele mobile de medici. Acesta s-a mai arătat mândru de rezultatele obținute în municipiu și a spus că pedagogii din Chișinău sunt un exemplu pentru toată țara.

Tot în cadrul ședinței operative din această dimineață, Ceban a menționat că Primăria a procurat 2.318 teste rapide pentru depistarea coronavirusului. Acestea urmează să fie folosite pentru testarea angajaților din sistemul educațional care activează în Chișinău, iar potrivit edilului Capitalei, fiecare școală din municipiu va primi câte 100 de doze.

În Republica Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, s-au administrat peste 1.300.000 doze de ser.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!