/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit cu Ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff. Despre ce au discutat

missing
13 septembrie 2021, ora 14:43

Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit cu E.S. Pascal Le Deunff, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, la final de misiune în țara noastră. În cadrul întrevederii, șeful Legislativului a adus mulțumiri Excelenței Sale pentru sprijinul acordat țării noastre de-a lungul timpului și a salutat implicarea statului francez, inclusiv prin proiectele investiționale care contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova.

Totodată, s-a menționat despre recenta decizie a Agenției Franceze pentru Dezvoltare de a sprijini proiecte în trei domenii prioritare pentru Republica Moldova: reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, interconexiunile de energie electrică și eficiența energetică a clădirilor.

„Apreciem înalt relațiile între țările noastre și vom susține acțiunile menite să favorizeze dezvoltarea economică și socială în beneficiul tuturor cetățenilor”, a declarat Igor Grosu.

Discuțiile s-au axat și pe agenda de reforme în țara noastră, care rămâne a fi o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău. Printre ele se enumeră-respectarea statului de drept, reforma justiției, combaterea corupției și respectarea drepturilor omului.

Igor Grosu a reiterat că noul Parlament va accelera agenda de reforme pe care și-a propus-o, astfel încât să avansăm relațiile noastre economice și să facilităm activitățile companiilor franceze care vor să investească în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram