Șefa statului spune că scumpirea carburanților pe piața internă se datorează majorărilor care se produc la nivel mondial, iar una dintre soluțiile la care poate recurge Guvernul este să mărească veniturile cetățenilor. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Atunci când vorbim de carburanți, s-a încercat prin această lege (n.r. care permite Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să stabilească prețurile de plafon) parțial să se rezolve, dar este și creșterea prețurilor la nivel mondial”, a precizat președinta, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Întrebat dacă urmează să ne așteptăm la scumpirea gazului, șefa statului a zis că: „Acest lucru trebuie să ne-l spună „Moldovagaz”, pentru că nu președintele țării negociază.
-De ce nu participă reprezentanții Guvernului la negocieri?
-Legea spune că „Moldovagaz” este instituția responsabilă. Sunt relații contractuale între două instituții și așteptăm să vedem care este aranjamentul… Există un preț de piață și o formulă deja stabilită”.

De asemenea, șefa statului a spus că după ce mai multe brutării au anunțat despre scumpirea pâinii, cazurile date trebuie investigate, întrucât, potrivit ei, nu a fost atestată o creștere a prețurilor la cereale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!