/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Șefa statului spune că scumpirea carburanților se datorează majorărilor pe piața mondială. Ce soluții ar putea oferi Guvernul

13 septembrie 2021, ora 22:00

Șefa statului spune că scumpirea carburanților pe piața internă se datorează majorărilor care se produc la nivel mondial, iar una dintre soluțiile la care poate recurge Guvernul este să mărească veniturile cetățenilor. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Atunci când vorbim de carburanți, s-a încercat prin această lege (n.r. care permite Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să stabilească prețurile de plafon) parțial să se rezolve, dar este și creșterea prețurilor la nivel mondial”, a precizat președinta, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Întrebat dacă urmează să ne așteptăm la scumpirea gazului, șefa statului a zis că: „Acest lucru trebuie să ne-l spună „Moldovagaz”, pentru că nu președintele țării negociază.
-De ce nu participă reprezentanții Guvernului la negocieri?
-Legea spune că „Moldovagaz” este instituția responsabilă. Sunt relații contractuale între două instituții și așteptăm să vedem care este aranjamentul… Există un preț de piață și o formulă deja stabilită”.

De asemenea, șefa statului a spus că după ce mai multe brutării au anunțat despre scumpirea pâinii, cazurile date trebuie investigate, întrucât, potrivit ei, nu a fost atestată o creștere a prețurilor la cereale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram