Război în Ucraina, ziua 85: Filmare de la Azovstal, risc de default al Rusiei și ajutor uriaș de 40 de miliarde din SUA

social

/VIDEO/ Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu! Se plânge că a slăbit cu 15 kg din cauza condițiilor proaste de detenție de la Penitenciarul 13

13 septembrie 2021, ora 17:40
Distribuie:

Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu! Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procorurilor, care au cerut ca Pînzari să fie întors în celulă la penitenciar. Judecătorii nu au dat curs nici solicitării avocaților lui Alexandru Pînzari, care au cerut eliberarea acestuia sub control judiciar. 

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut neschimbată decizia de acum trei săptămâni a Judecătoriei Ciocana, prin care fostul șef al IGP a fost plasat în arest la domiciliu.

„Este un dosar la comandă, îmi mențin aceeași viziune. Cred că o să treacă puțin timp și o să aveți oleacă de știri. Este o răzbunare și o distragere a atenției populației de la problemele adevărate și crimele care au avut loc”, a spus Alexandru Pînzari după pronunțarea deciziei.

Pînzari s-a plâns pe condițiile în care a stat în detenție la Penitenciarul 13.

„Condițiile din detenție sunt recunoscute ca fiind degradante și inumane, am slăbit cu 15 kg, iar starea sănătății s-a înrăutățit”, a menționat fostul șef al IGP

Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI). În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram