Fostul șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Alexandru Pînzari rămâne în arest la domiciliu! Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procorurilor, care au cerut ca Pînzari să fie întors în celulă la penitenciar. Judecătorii nu au dat curs nici solicitării avocaților lui Alexandru Pînzari, care au cerut eliberarea acestuia sub control judiciar. 

Astfel, magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au menținut neschimbată decizia de acum trei săptămâni a Judecătoriei Ciocana, prin care fostul șef al IGP a fost plasat în arest la domiciliu.

„Este un dosar la comandă, îmi mențin aceeași viziune. Cred că o să treacă puțin timp și o să aveți oleacă de știri. Este o răzbunare și o distragere a atenției populației de la problemele adevărate și crimele care au avut loc”, a spus Alexandru Pînzari după pronunțarea deciziei.

Pînzari s-a plâns pe condițiile în care a stat în detenție la Penitenciarul 13.

„Condițiile din detenție sunt recunoscute ca fiind degradante și inumane, am slăbit cu 15 kg, iar starea sănătății s-a înrăutățit”, a menționat fostul șef al IGP

Alexandru Pînzari este cercetat pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice” în dosarul fostei Direcții nr. 5, în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful IP Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei direcții Inspectoratului Național de Investigații (INI). În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!