Comisia Europeană a aprobat în această săptămână eliberarea sumei de 36 milioane euro pentru Republica Moldova. Banii vor fi folosiți pentru lupta împotriva COVID-19, dar și pentru măsurile de reformare a poliției. Anunțul a fost făcut de directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea Comisiei Europeane, Katarina Mathernova, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, împreună cu un alt oficial european.

„Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova presupune mult mai multe, nu doar acest suport financiar acordat imediat. El trebuie să ajută la transformarea digitală, consolidarea infrastructurii, eficiența energetică, activitățile de educație și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii”, a menționat Katarina Mathernova.

De asemenea, Mathernova a amintit și de suportul pe care UE îl acordă comunităților locale din Republica Moldova. Ungheni și Cahul sunt principalele localități unde se oferă mult ajutor și se lucrează cu localnicii din regiune.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, directorul general pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE de la Serviciul European de Acțiune Externă, Michael Siebert, a declarat că Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova, care este considerată un partener important de cooperare. Acesta a mai subliniat că obiectivul principal al UE este exprimarea sprijinului puternic pentru noua orientare politică a R. Moldova și pentru realizarea reformelor din toate domeniile.

Cei doi oficiali europeni au reiterat sprijinul Uniunii Europene pentru statul moldovenesc.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!