/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

Comisia Europeană va oferi 36 milioane euro pentru R. Moldova. La ce vor fi folosiți banii

missing
14 septembrie 2021, ora 10:32

Comisia Europeană a aprobat în această săptămână eliberarea sumei de 36 milioane euro pentru Republica Moldova. Banii vor fi folosiți pentru lupta împotriva COVID-19, dar și pentru măsurile de reformare a poliției. Anunțul a fost făcut de directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea Comisiei Europeane, Katarina Mathernova, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, împreună cu un alt oficial european.

„Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova presupune mult mai multe, nu doar acest suport financiar acordat imediat. El trebuie să ajută la transformarea digitală, consolidarea infrastructurii, eficiența energetică, activitățile de educație și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii”, a menționat Katarina Mathernova.

De asemenea, Mathernova a amintit și de suportul pe care UE îl acordă comunităților locale din Republica Moldova. Ungheni și Cahul sunt principalele localități unde se oferă mult ajutor și se lucrează cu localnicii din regiune.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, directorul general pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE de la Serviciul European de Acțiune Externă, Michael Siebert, a declarat că Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova, care este considerată un partener important de cooperare. Acesta a mai subliniat că obiectivul principal al UE este exprimarea sprijinului puternic pentru noua orientare politică a R. Moldova și pentru realizarea reformelor din toate domeniile.

Cei doi oficiali europeni au reiterat sprijinul Uniunii Europene pentru statul moldovenesc.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram