/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În secția terapie intensivă de la Spitalul de Urgență sunt internați 50 de pacienți cu COVID-19, pe 47 de paturi disponibile. Ce soluții a găsit instituția

missing
14 septembrie 2021, ora 17:00

În secția terapie intensivă de la Spitalul de Urgență din Chișinău sunt internați 50 de pacienți cu COVID-19, pe 47 de paturi disponibile. Trei pacienți au fost plasați în saloanele destinate pentru resuscitarea pacienților. Informația a fost confirmată de Ivan Cîvîrjic, șeful secției reanimare COVID.

„În primul rând, noi avem două saloane care sunt destinate pentru resuscitarea pacienților, unde sunt surse de oxigen. Cei trei pacienți au fost plasați acolo, dar asta e temporar, deoarece condițiile în acele saloane nu sunt în totalitate de terapie intensivă. Ei sunt sub supravegherea continuă a medicilor și asistenților medicali”, a declarat Cîvîrjic.

Totuși, șeful secției de reanimare COVID recunoaște că din punct de vedere epidemiologic acest plasament nu este corect: „Din păcate noi nu putem să scoatem pacienții în stradă, deoarece ei au nevoie de tratament și de suportul nostru”. În ultima perioadă a fost o solicitare mare a paturilor disponibile, iar instituția a fost nevoită să-și interneze pacienții în aceste condiții.

Amintim că ministerul Sănătății a stabilit cod roșu de alertă epidemiologică pe tot teritoriul țării. Decizia a fost luată în urma analizei indicatorilor epidemiologici. Media cazurilor de COVID-19 din ultimele șapte zile a înregistrat o creștere de 42 de procente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram