În secția terapie intensivă de la Spitalul de Urgență din Chișinău sunt internați 50 de pacienți cu COVID-19, pe 47 de paturi disponibile. Trei pacienți au fost plasați în saloanele destinate pentru resuscitarea pacienților. Informația a fost confirmată de Ivan Cîvîrjic, șeful secției reanimare COVID.

„În primul rând, noi avem două saloane care sunt destinate pentru resuscitarea pacienților, unde sunt surse de oxigen. Cei trei pacienți au fost plasați acolo, dar asta e temporar, deoarece condițiile în acele saloane nu sunt în totalitate de terapie intensivă. Ei sunt sub supravegherea continuă a medicilor și asistenților medicali”, a declarat Cîvîrjic.

Totuși, șeful secției de reanimare COVID recunoaște că din punct de vedere epidemiologic acest plasament nu este corect: „Din păcate noi nu putem să scoatem pacienții în stradă, deoarece ei au nevoie de tratament și de suportul nostru”. În ultima perioadă a fost o solicitare mare a paturilor disponibile, iar instituția a fost nevoită să-și interneze pacienții în aceste condiții.

Amintim că ministerul Sănătății a stabilit cod roșu de alertă epidemiologică pe tot teritoriul țării. Decizia a fost luată în urma analizei indicatorilor epidemiologici. Media cazurilor de COVID-19 din ultimele șapte zile a înregistrat o creștere de 42 de procente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!