În zece localități din raionul Drochia a fost instituit Cod roșu de alertă epidemiologică, în legătură cu creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul populației. Decizia a fost luată de către Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică, care s-a întrunit pe 14 septembrie în ședință. 

Mai exact, Codul roșu a fost instituit în localitățile: Macareuca, Fîntînița, Gribova, Ochiul Alb, Palanca, Pelinia, Petreni, Popeștii de Jos și Popeștii de Sus.

Vedeți aici măsurile care au fost aprobate de Comisie.

De la începutul pandemiei, 3 406 cazuri au fost confirmate în raionul Drochia. Din numărul persoanelor infectate, 3 118 s-au tratat. Din nefericire, 129 de persoane au decedat. În prezent, sub supravegherea medicilor se află 150 de persoane.

Menționăm că ieri au fost confirmate 1 143 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Bilanțul îmbolnăvirilor în țara noastră a ajuns la 276 701 cazuri. Din nefericire, de la începutul pandemiei, 6 548 de cetățeni au pierdut lupta cu virusul.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!