/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ De ce creşte numărul de cazuri noi de COVID în ultimele zile. Explicaţiile ministrului Sănătăţii, Ala Nemerenco

missing
16 septembrie 2021, ora 23:20

Creșterea numărului de cazuri noi de Covid, în ultimele zile, este din cauza testării rapide a pacienților care prezintă simptomele coronavirusului, în ambulanțe. Precizarea a fost oferită de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în timp ce participa la un eveniment public. Întrebată despre strategia de combatere a răspândirii virusului, ministra a declarat că planul ar urma să fie aprobat la următoarea ședință a comisiei naționale extraodinare de sănătate publică. Dar a precizat că ministerul nu este singura entitate care participă la aceste ședințe.

Deși vaccinarea populației este în continuare o prioritate, autoritățile spun că nu vor mai organiza maratoane, pentru că ultimele nu prea au fost solicitate. Și astăzi, a fost raportat un număr îngrijorător de cazuri noi – sunt 1289 de persoane noi infectate și 10 persoane decedate.

Potrivit ministrei, planul va fi aprobat la următoarea sedință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică. Întrebată dacă ar putea urmă restricții mai dure, Ala Nemerenco a declarat că nu doar Ministerul Sănătății este implicat în luarea deciziilor.

Ministra nu a oferit și alte detalii despre acest plan. Cât despre numărul mare de infectări pe care îl înregistrăm ultimele două zile, Ala Nemerenco a explicat că recordul este cauzat de numărul mai mare de teste efectuate.

Între timp, în spitalele din capitală mai sunt circa 200 de paturi libere pentru cei confirmați pozitiv la coronavirus, iar în secțiile de terapie intensivă – încă aproximativ 30 de locuri. În lipsa unor soluții clare pentru gestionarea celui de-al patrulea val a pandemiei, autoritățile din sănătate îndeamnă oamenii să se vaccineze. Unele evenimente publice, cum ar fi maratoanele, nu vor mai fi organizate. Ieri, experta în sănătate publică, Ala Tocarciuc, a sugerat autorităților să vină cu un plan mai dur de măsuri anti-covid, pentru a putea trece mai ușor peste cel de-al patrulea val. Vârful îmbolnăvirilor zilnice ar umra să fie atins în ultima săptămână din octombrie, începutul lui noiembrie, când sunt prognozate 3500 de cazuri noi zilnice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram