/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Fostul șef al SPPS, Anatolie Golea riscă să rămână fără aproape un milion de lei. Inspectorii ANI au constatat diferențe substanțiale dintre veniturile declarate și cheltuieli

missing
16 septembrie 2021, ora 23:00

Fostul șef al SPPS, Anatolie Golea riscă să rămână fără aproape un milion de lei. Acesta a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate după ce inspectorii ANI au constatat că există diferențe substanțiale dintre veniturile declarate și cheltuieli. Contactat de tv8, Anatolie Golea a respins orice acuzație.

Așadar, potrivit unui comunicat de presă al ANI, inspectorii de integritate au stabilit că, în perioada ianuarie 2012 – iunie 2019, fostul șef al ANI ar fi declarat venituri mai mici decât cheltuielile indicate. Mai exact, diferența ar fi de 253 de mii de lei, până în 2016, care a fost generată din depunerile mijloacelor financiare pe conturile firmelor gestionate de către familie. Totodată, în urma controlului s-a stabilit că, în perioada 2016 – 2019, diferența dintre veniturile și cheltuielile fostului șef al SPPS, dar și a membrilor familiei acestuia, era de aproape un milion de lei. Contactat pentru o reacție, Anatolie Golea susține că a prezentat inspectorilor de integritate toate documentele confirmative și se arată nedumerit de faptul că cei de la ANI le-au ignorat.

Pe acest caz, ANI anunță că va sesiza Procuratura Generală pe aspectul îmbogățirii ilicite și va solicita Serviciului Fiscal de Stat inițierea unui control fiscal. Totodată, ANI ar urma să depună, în instanța de judecată, cererea privind confiscarea averii nejustificate în sumă de peste 940 de mii de lei. De cealaltă parte, Anatolie Golea a declarat că va ataca în intanță această constatare, considerând-o ilegală.

Anatolie Golea a fost Șef al Serviciului Protecție și Pază de Stat din 2016 și până în 2019. În 2019, după ce democrații au plecat de la putere, funcția de șef al SPPS a fost preluată de către Iaroslav Martin.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram