Directorul ÎS „Moldelectrica” a fost demis din funcție! Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu a anunțat că a semnat ordinul privind concedierea lui Ghenadi Dimov.

Potrivit unei investigații „Cutia Neagră Plus” despre cel mai bine plătiți  șefi de întreprinderi de stat, realizate în luna iunie, cel mai mare salariu îl ridica însuși Ghenadi Dimov.

Compania se ocupă de transportarea energiei electrice prin rețelele de tensiune înaltă. Iar Dimov a ajuns în atenția publică în special în 2015 când s-a adresat cu o cerere către ANRE de majorare de peste 350% a tarifului la electricitate. Anunțul a scandalizat societatea, iar ANRE, până la urmă, nu i-a dat curs.

În 2020, Dimov a avut un venit de aproape un milion de lei sau în medie câte 76 000 de lei pe lună. O bună parte din sumă este din premii și sporuri la salariu. Asta în timp ce compania pe care o conduce a înregistrat pierderi de peste 7 milioane de lei. Întreprinderea de stat lucrează în pierdere de mai mulți ani la rând, asta însă nu îl afectează în niciun fel pe Ghennadi Dimov, care administrează „Moldelectrica” de mai bine de 13 ani. Între timp, și remunerarea muncii acestuia s-a triplat.

Munca la „Moldelectrica”, unde gestionează o echipă de peste 1300 de angajați, îi lasă timp liber directorului și pentru alte joburi. Până în 2019, Dimov a fost membru al Consiliului de Administrare al „Energbank”. În 2019, Banca Națională a constatat existența unui grup de acționari care luau decizii în mod concertat la „Energbank”, prin interpuși, iar interesele acestora erau reprezentate inclusiv de către Dimov. După acest scandal, el s-a retras din bancă. Ultimul onorariu luat de acolo a fost însă de peste 320 de mii de lei.

Dimov are pe conturi circa 100 de mii de dolari și aproape un milion de lei. Totuși, în ultimii ani, acesta a făcut și câteva achiziții importante: o mașină de lux „Mercedes GLE” de aproape 50 de mii de euro și un teren pentru construcții.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!