Sezonul fotbalistic 2021/2022 este cel mai bun pentru fotbalul moldovenesc în cupele europene din toată istoria de 30 de ani. Acest lucru îl demonstrează și coeficientul nostru și cifrele clasamentului întocmit de UEFA în baza rezultatelor participării cluburilor noastre în competițiile continentale, FMF.

Astfel, datorită parcursului de excepție al campioanei Moldovei, Sheriff Tiraspol, calificarea în faza grupelor Champions League și debutul victorios din această competiție, Republica Moldova a atins cel mai mare coeficient din istorie – 4.000 de puncte. Acesta reprezintă o medie a numărului de puncte împărțit la numărul de cluburi participante din partea țării.

În acest moment, împărțim locul șapte al clasamentului european al coeficienților cu Spania și Serbia, două forțe în fotbalul mondial.

Cluburile moldovenești au acumulat în total 16 puncte în acest sezon de cupele europene, 13 dintre care sunt obținute de campioana Sheriff, iar celelalte 3 sunt împărțite de Milsami Orhei și Petrocub Hîncești, care au trecut câte un tur preliminar în UEFA Conference League.

Anterior, cel mai mare coeficient (3.375), Moldova l-a obținut în sezonul 2013/14, când a fost reprezentată în Europa de Sheriff Tiraspol, Milsami Orhei, Dacia Chișinău și FC Tiraspol.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!