/DOC/ Război în Ucraina, ziua 219: Putin a semnat decretele de recunoaştere a "independenţei" regiunilor Herson şi Zaporojie

politic

Ultima oră! Angelica Caraman - aleasă președintă a Comisiei Electorale Centrale

17 septembrie 2021, ora 15:21
Distribuie:

Angelica Caraman a fost aleasă vineri președintă a Comisiei Electorale Centrale (CEC), cu votul a 2/3 din membrii CEC. Candidatura acesteia a fost înaintată de către membrul Pavel Postică. Tot el a propus ca vicepreședinții și secretarii să fie aleși la ședințele următoare, când membrii CEC vor fi în componență deplină, pentru a asigura dreptul de a alege și a fi ales. Inițiativa a fost susținută de membrii CEC. 

„Eu vă mulțumesc pentru această încredere. Sunt sigură că voi avea sprijinul dumneavoastră și în continuare, astfel încât să asigurăm activitatea CEC-ului în strictă conformitate cu legislația și în beneficiul cetățenilor. Vom munci cot la cot ca să îndreptățim așteptările și să asigurăm o activitate așa cum este prevăzută în Codul electoral, precum trebuie să fie Comisia, independentă, imparțială și care are prin menirea sa să asigure un proces electoral corect, echidistant și credibil. Începând de astăzi, fără ezitare, începem procedurile pentru asigurarea desfășurării alegerilor locale noi”, a spus președinta nou-aleasă.

Ziarul de Gardă scrie că Angelica Caraman a fost consiliera primarului comunei Stăuceni, șefă de direcție a CEC și directoare adjunctă a CICDE.

Angelica Caraman are calificarea de profesoară de limba şi literatura română, este și licențiată și în drept. O diplomă de master a obținut-o în teoria şi practica administrării publice, iar alta – în managementul politic şi electoral.

Angelica Caraman a lucrat timp de 16 ani la Pretura sectorului Centru, municipiul Chișinău

Potrivit CV-ului, în perioada 1995 – 1998, Angelica Caraman a fost specialistă coordonatoare în cadrul Secţiei administrare publică a Preturii Centru. Din 1998 până în 2002, a fost specialistă principală în cadrul Secţiei administrare publică, iar din 2002 și până în 2011 – secretară a preturii.

Caraman, potrivit CV-ului, a fost și lector la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. În 1998 a mai deținut și funcția de specialistă coordonatoare la Direcţia socio-umanitară a Primăriei municipiului Chişinău.

Din ianuarie 2012 până în octombrie 2013, Angelica Caraman a fost șefa Direcției management alegeri al CEC, se arată în CV. Mai bine de jumătate de an, în 2014, a fost formatoare la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă CEC, ca din mai 2018 și până în decembrie 2019 să fie directoare adjunctă a CICDE.

La alegerile locale generale din 20 octombrie 2019 a candidat pentru funcţia de primar în comuna Ghidighici din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”

În primul tur al scrutinului, Caraman a ieșit învingătoare, având cu 76 de voturi mai multe decât contracandidatul său, care în turul doi al alegerilor a câștigat. Din decembrie 2019, Angelica Caraman este consiliera primarului comunei Stăuceni, municipiul Chișinău.

„În domeniul electoral am activat în diverse calități: funcționar electoral, formator și chiar de concurent electoral. Cred că această experiență îmi va permite să contribui la îmbunătățirea anumitor aspecte, astfel încât procesul electoral să fie unul cât mai corect, transparent și credibil”, a declarat Angelica Caraman pentru ZdG.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale, completată în martie curent, Angelica Caraman a obținut în 2020, de la Primăria comunei Stăuceni un salariu de circa 192 de mii de lei și o remunerare de la CICDE în sumă de peste 46 500 de lei. Alți 6 400 de lei reprezintă indemnizație de consilier local de la Primăria satului Ghidighici.

Angelica Caraman declară că, din 2016, are în proprietate 1/2 cota-parte dintr-o „altă avere imobilă” de 80 de metri pătrați care, potrivit declarației, valorează 28 854 de lei. În 2020, Caraman a obținut din vânzarea cotei-părți din apartament 200 de mii de lei.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram