Imagini dezolante pe străzile din New York. Sute de păsări migratoare au murit după ce s-au izbit de ferestrele clădirilor zgârie – nori. Un internaut a postat imaginile video pe internet. Melissa Breyer spune că a găsit aproape 300 de păsări moarte. Furtuna care a lovit zona luni spre marți ar fi contribuit la acest dezastru. 

Se pare că furtuna ar fi adus păsările mai jos decât normal, iar asta le-ar fi dezorientat în zbor. Efectele luminii nocturne asupra păsărilor sunt, de asemenea, destul de puternice, mai ales când este o noapte înnorată, scrie Digi24.

„De îndată ce am ajuns la clădiri, păsările erau peste tot pe trotuar – spune voluntara Melissa Breyer, care a postat pe Twitter fotografia. Privind spre nord, acoperit, sud, acoperit, vest, acoperit, trotuarele erau literalmente pline cu păsări”.

Se solicită proprietarilor de turnuri World Trade Center şi a altor clădiri să ajute la reducerea numărului de lovituri ale păsărilor prin diminuarea luminilor nocturne şi tratarea sticlei, pentru a o face mai vizibilă pentru zburătoare.

Jordan Barowitz, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Durst, co-dezvoltator One World Trade Center, a declarat într-un e-mail: „Primii 60 de metri ai One WTC sunt din sticlă nereflectante. Acest design a fost ales deoarece reduce foarte mult accidentele de păsări care apar în principal sub această înălţime şi sunt adesea cauzate de sticla reflectorizantă”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!