Reparație cu năbădăi într-o curte din capitală. Câteva familii se plâng că au de suferit din cauza că din blocul vecin, unde au loc reparații, cade pietriș și mortar. Și câteva mașini, ce stăteau parcate în preajmă, au fost distruse ușor. A fost sesizată și poliția. Oamenii mai cred că lucrările de construcție nici măcar nu au fost autorizate. De partea cealaltă, proprietarul spațiilor aflate în reparație susține că deține toate documentele necesare.

De trei luni viața unor familii care locuiesc pe strada Mitropolit Dosoftei din capitală s-a transformat într-un coșmar. S-a întâmplat după ce în blocul nefinisat de alături, ridicat cu mulți ani în urmă, au început să fie efectuate lucrări de reparație. Cineva a procurat etajele superioare, iar munca este în toi de atunci. Oamenii sunt deranjați nu doar de zgomotul infernal, dar și de faptul că de sus cade pietriș, dar și asfalt moale. Murdăria se oprește pe case și pe mașini. 

Săptămâna trecută, două automobile, parcate în curte, au fost ușor avariate după ce peste ele au ajuns resturi de la reparații. Șoferii au sesizat poliția, în încercarea de a-și recupera pagubele.

Este afectat de lucrările de reparație și Călin Pripa. Bărbatul ne-a spus că blocul, cu cinci etaje, a stat abandonat ani buni. 

Călin mai spune că lucrările făcute de muncitori ar fi neautorizate. Oamenii spun că s-au adresat de nenumărate ori la primărie, dar fără rezultat. Nimeni de la pretura Centru nu ne-a răspuns astăzi la telefon pentru a ne spune dacă proprietarii au primit actele necesare pentru desfășurarea lucrărilor. 

În replică, proprietarul etajelor în care au loc lucrările de reparație susține că are toate actele în regulă, iar pretențiile vecinilor săi sunt exagerate.

Bărbatul a mai promis că șantierul va fi înconjurat cu o plasă specială, pentru ca să securizeze zona și să prevină noi incidente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!