/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Reparație cu năbădăi într-o curte din Capitală. Câteva familii se plâng că au de suferit de pe urma reparațiilor din blocul vecin

missing
18 septembrie 2021, ora 20:58

Reparație cu năbădăi într-o curte din capitală. Câteva familii se plâng că au de suferit din cauza că din blocul vecin, unde au loc reparații, cade pietriș și mortar. Și câteva mașini, ce stăteau parcate în preajmă, au fost distruse ușor. A fost sesizată și poliția. Oamenii mai cred că lucrările de construcție nici măcar nu au fost autorizate. De partea cealaltă, proprietarul spațiilor aflate în reparație susține că deține toate documentele necesare.

De trei luni viața unor familii care locuiesc pe strada Mitropolit Dosoftei din capitală s-a transformat într-un coșmar. S-a întâmplat după ce în blocul nefinisat de alături, ridicat cu mulți ani în urmă, au început să fie efectuate lucrări de reparație. Cineva a procurat etajele superioare, iar munca este în toi de atunci. Oamenii sunt deranjați nu doar de zgomotul infernal, dar și de faptul că de sus cade pietriș, dar și asfalt moale. Murdăria se oprește pe case și pe mașini. 

Săptămâna trecută, două automobile, parcate în curte, au fost ușor avariate după ce peste ele au ajuns resturi de la reparații. Șoferii au sesizat poliția, în încercarea de a-și recupera pagubele.

Este afectat de lucrările de reparație și Călin Pripa. Bărbatul ne-a spus că blocul, cu cinci etaje, a stat abandonat ani buni. 

Călin mai spune că lucrările făcute de muncitori ar fi neautorizate. Oamenii spun că s-au adresat de nenumărate ori la primărie, dar fără rezultat. Nimeni de la pretura Centru nu ne-a răspuns astăzi la telefon pentru a ne spune dacă proprietarii au primit actele necesare pentru desfășurarea lucrărilor. 

În replică, proprietarul etajelor în care au loc lucrările de reparație susține că are toate actele în regulă, iar pretențiile vecinilor săi sunt exagerate.

Bărbatul a mai promis că șantierul va fi înconjurat cu o plasă specială, pentru ca să securizeze zona și să prevină noi incidente.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram