Polițiștii de frontieră vor fi obligați să prezinte teste PCR sau teste antigen la fiecare două săptămâni, dacă nu sunt vaccinați. O solicitare în acest sens vine din partea șefului instituției, Rosian Vasiloi. El a cerut ministrului de Interne să includă această decizie în următoarea hotărâre a Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică.

Potrivit lui Vasiloi, 64% din angajații poliției de frontieră sunt vaccinați cu schema completă. El a mai spus că la momentul preluării mandatului de șef al instituției, procentul de imunizare era puțin peste 40%. Totuși, există și unele subdiviziuni de frontieră în care rata de vaccinare este de puțin peste 10%.

„În aces sens, astăzi mi-am planificat o vizită de lucru la Sectorul Poliției de Frontieră Toceni și prin exemplul propriu, al familiei mele și al colegilor care au pierdut oameni dragi din cauza acestui virus nemilos, am încercat să aduc mai aproape importanța vaccinării anti Covid-19”, a scris șeful Poliției de Frontieră pe o rețea socială.

Astfel, echipaje mobile de vaccinare se vor afla săptămâna viitoare în subdiviziunile de sud a țării. Angajații instituțiilor din teritoriu vor avea posibilitatea să se vaccineze, dar și să discute cu lucrătorii medicali care să vor explica importanța imunizării.

Vasiloi a mai menționat că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi o prioritate actuală pentru Poliția de Frontieră, iar sănătatea angajaților este cea mai importantă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!