Șeful inspectoratului de Poliție Bălți, aflat în izolator fiind vizat în dosarul Direcției nr. 5, Valeriu Cojocaru, a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General al Poliției.  

IGP menționează că acesta a fost suspendat din funcție în baza legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului.

„Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin. Intransigența în aplicarea și respectarea legii începe în primul rând de la noi înșine, altfel nu vom putea vorbi despre Poliție ca despre o instituție integră, eficientă și respectată de către cetățeni”, se arată într-un comunicat al IGP.

Pe 2 septembrie Judecătoria Ciocana a prelungit pentru 30 de zile măsura de arest în privința lui Valeriu Cojocaru. Apărătorii au depus recurs, însă, pe 9 septembrie, acesta a fost respins.

Pe lângă Valeriu Cojocaru, în dosarul Direcției nr. 5 au mai fost reținuți, inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, și președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc.

Toți sunt cercetați pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!