/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Aflat în izolator în dosarul Direcției nr. 5, șeful IP Bălți Valeriu Cojocaru a fost suspendat din funcție

20 septembrie 2021, ora 19:34

Șeful inspectoratului de Poliție Bălți, aflat în izolator fiind vizat în dosarul Direcției nr. 5, Valeriu Cojocaru, a fost suspendat din funcție. Anunțul a fost făcut de către Inspectoratul General al Poliției.  

IGP menționează că acesta a fost suspendat din funcție în baza legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe perioada reținerii, arestului preventiv sau arestului la domiciliu al funcționarului.

„Conducerea IGP nu va tolera nici cea mai mică abatere de la respectarea legii din partea angajaților Poliției, indiferent de funcția pe care aceștia o dețin. Intransigența în aplicarea și respectarea legii începe în primul rând de la noi înșine, altfel nu vom putea vorbi despre Poliție ca despre o instituție integră, eficientă și respectată de către cetățeni”, se arată într-un comunicat al IGP.

Pe 2 septembrie Judecătoria Ciocana a prelungit pentru 30 de zile măsura de arest în privința lui Valeriu Cojocaru. Apărătorii au depus recurs, însă, pe 9 septembrie, acesta a fost respins.

Pe lângă Valeriu Cojocaru, în dosarul Direcției nr. 5 au mai fost reținuți, inspectorul din cadrul Poliției de Frontieră, Ion Cojocaru, și președintele Asociației FEA, Dorin Damir, finul de cununie al fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc.

Toți sunt cercetați pentru „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram