În urma scrutinului de duminică, 19 septembrie, din Găgăuzia, 17 deputați în Adunarea Populară au fost aleși din primul tur. Șapte dintre ei sunt de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar mulți dintre ei au candidat independent. 

În 12 din cele 35 de circumspcripții, va avea loc turul al doilea. Asta deoarece niciunul dintre candidați nu a acumulat mai mult de 50 % din voturile alegătorilor.

Totodată, în șase circumscripții, alegerile au fost declarate nevalabile din cauza prezenței reduse a alegătorilor la urnele de vot.

Potrivit CEC, la alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei din 19 septembrie au ieșit la vot 47097 de alegători, ceea ce constituie 40,6 dintre cetățenii cu drept de vot din unitatea teritorial administrativă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!