/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Alegeri în Găgăuzia: 17 deputați în Adunarea Populară, aleși din primul tur. Scrutinul, considerat nevalabil în șase circumscripții

missing
20 septembrie 2021, ora 11:21

În urma scrutinului de duminică, 19 septembrie, din Găgăuzia, 17 deputați în Adunarea Populară au fost aleși din primul tur. Șapte dintre ei sunt de la Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, iar mulți dintre ei au candidat independent. 

În 12 din cele 35 de circumspcripții, va avea loc turul al doilea. Asta deoarece niciunul dintre candidați nu a acumulat mai mult de 50 % din voturile alegătorilor.

Totodată, în șase circumscripții, alegerile au fost declarate nevalabile din cauza prezenței reduse a alegătorilor la urnele de vot.

Potrivit CEC, la alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei din 19 septembrie au ieșit la vot 47097 de alegători, ceea ce constituie 40,6 dintre cetățenii cu drept de vot din unitatea teritorial administrativă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram