Germania impune condiții speciale de trecere a frontierei pentru călătorii din țara noastră. Astfel, din 19 septembrie, Republica Moldova a fost introdusă în categoria statelor cu incidența ridicată a noilor cazuri de SARS-CoV-2 (Hochrisikogebiet). Informația a fost confirmată de ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene cu referire la ambasada țării noastre de la Berlin. 

Intrarea în Germania este permisă persoanelor vaccinate, dar aceștia trebuie să respecte unele condiții:

1. persoana să fi primit ultima doză de vaccinare necesară;
2. să fi trecut cel puțin 14 zile de la ultima vaccinare;
3. vaccinul să fie omologat la nivelul UE și să se regăsească pe pagina web al Institutului Paul Ehrlich

De asemenea, persoana trebuie să se înregistreze online la www.einreiseanmeldung.de, cu includerea tuturor datelor personale, după care să primească un document de confirmare în format PDF care urmează a fi imprimat și prezentat la solicitarea autorităților germane. Pentru a evita obligativitatea carantinei, dovada vaccinării trebuie încărcată pe site-ul amintit anterior.

Dacă nu se vor respecta condițiile menționate mai sus, persoana este obligată să stea în carantină până la prezentarea dovezii vaccinării în modul stabilit de autoritățile germane.

Pentru cei care nu sunt imunizați complet cu un vaccin omologat la nivelul UE, rămân în continuare valabile regulile de intrare în Germania, cu unele motive care pot fi certificate la intrarea în țară. Printre acestea se numără: permis de ședere/domiciliul legal, contract de muncă în anumite domenii, reuniune familială, tratament medical sau studii.

Precizăm că la intrare în Germania urmează să fie prezentat un test PCR sau antigen negativ pentru infecția SARS-CoV-2 (de la 12 ani), efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea deplasării în Germania și care urmează a fi prezentat în limba germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Mai multe informații în legătură cu acest subiect pot fi consultate în documentul de mai jos.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!