/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Imagini șocante din Rusia. Atac armat la o universitate din orașul Perm. Șase persoane, ucise și multe altele, rănite. Studenții au sărit de pe geam pentru a scăpa de atacator

20 septembrie 2021, ora 11:38

Un atac armat s-a produs în această dimineață în Rusia. O persoană necunoscută a deschis focul în complexul Universităţii Naţionale de Cercetare din oraşul Perm (vestul Rusiei), atacul soldându-se cu șase morţi şi 24 răniți, relatează mai multe publicații din Federația Rusă.

Potrivit AGERPRES, atacatorul a fost ucis, anunțul a fost făcut de guvernatorul regiunii Perm, Dmitri Mahonin.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu studenți sărind pe ferestre pentru a scăpa de atacator. Digi 24 scrie că atacatorul este un tânăr de 18 ani, Timur Bekmansurov, care s-a baricadat în aula universității.

Martori au declarat portalului independent Meduza că au văzut un bărbat în uniformă militară trăgând dintr-un pistol mitralieră. Serviciul de presă al universităţii a declarat însă că focurile au fost trase dintr-un pistol traumatic.

Conform surselor media citate, Bekmansurov a postat un mesaj pe reţelele de socializare în care a cerut ca acţiunile sale să nu fie considerate un atac terorist şi a spus că nu este membru al vreunei organizaţii extremiste.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram