Scandal la o florărie din capitală. Deși anterior au primit permisiunea de a activa până la desfășurarea licitației de amplasare a gheretelor, astăzi agenții economici au fost avertizați să plece până vineri, deoarece construcțiile în care ei își desfășoară activitatea urmează să fie demolate. Asta din motiv că licitația cu adresa florăriei s-ar fi desfășurat încă acum o lună, iar agenții economici nu ar fi participat. Echipa TV8 a verificat datele la care a făcut referire pretura Botanica, însă în ziua indicată de responsabilul de aici, adresa pe care se află florăriile nu apare în lista locațiilor puse sub ciocan. Vânzătorii care acum sunt obligați să-și sisteze activitatea spun că florăria este unica sursă de venit pentru ei și că nu au un alt loc de muncă. 

Scandalul a început, după ce agenții economici, care vând flori pe strada Cuza-Vodă din sectorul Botanica, s-au adresat la Apă-Canal, pentru a obține permisiunea de a repara o țeavă veche, care trece pe sub gheretele lor. Pentru că mereu erau scurgeri de apă pe stradă, aceștia și-au asumat toate cheltuielile din cont propriu. Apă-Canal le-a dat, însă, refuz din motiv că schemele de amplasare a gheretelor au expirat. Atunci, oamenii s-au adresat la pretura Botanica, care le-a permis să activeze acolo până la desfășurarea licitației, la care se va vinde locația lor. Astăzi, însă, un reprezentant al preturii le-a adus prescripția de demolare a florăriei.  

Pentru echipa TV8, reprezentantul preturii a declarat că termenul a expirat și că licitația la care urmau să participe agenții economici de aici deja a fost desfășurată. 

Am accesat site-ul chișinău.md, însă în lista cu locațiile pentru amplasarea gheretelor propuse la licitația din data de 20 august, la care a făcut referire responsabilul de la pretură, nu am găsit adresa florăriei și anume – strada Cuza Vodă 14 și 15. Tatiana Cotai spune că este mamă a trei copii, iar de câțiva ani, vânzarea florilor este unica sursă de venit pentru familia sa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!