/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Promo-LEX solicită Maiei Sandu să abordeze regiunea transnistreană în discursul de la ONU, care va fi ținut la New York

missing
21 septembrie 2021, ora 12:24

Asociația Promo-LEX a solicitat președintei Maia Sandu să abordeze problema respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană în discursul ce va fi ținut de la tribuna Organizației Națiunilor Unite, la New York, pe 22 septembrie.  

Membrii asociației au cerut Maiei Sandu să:

  • să insiste asupra respectării obligației de evacuare a muniției și militarilor Federației Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova;
  • să susțină public necesitatea executării Hotărârilor CtEDO privind violarea drepturilor omului în regiunea transnistreană de către Federația Rusă;
  • să solicite Organizației Națiunilor Unite și Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU delegarea unui raportor special care să monitorizeze respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Menționăm că președinta se va afla în perioada 21-22 septembrie la New York, SUA, unde va participa la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.

Pe 22 septembrie, Maia Sandu va susține în plenul Adunării Generale a ONU un discurs, ora estimativă – 13.00/20.00 ora Chișinăului. De asemenea, la New York, șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram