Crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în rândul copiilor. Numai în ultima săptămână, peste 950 de micuți din toată țara au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus. Declarațiile au fost făcute astăzi, de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Între timp, peste 130 de clase din școlile din capitală sunt în carantină.

Noul val al pandemiei se manifestă cu mai multe infectări în rândul copiilor. Ministra Sănătății spune că, până acum, testul la Covid-19 a arătat un rezultat pozitiv pentru 950 de copii din toată țara.

„La momentul de față, avem doi copii doar, într-o stare mai gravă. Nu sunt la ventilare. În rest, avem o creștere a numărului îmbolnăvirilor la copii.”

Totuși, în cazul copiilor, boala se manifestă, de obicei, în formă ușoară, susține Ala Nemerenco. Chiar și așa, ministra Sănătății nu a vorbit și despre acțiunile pe care ar planifica să le întreprindă autoritățile în cazul în care numărul infectărilor în rândul copiilor va continua să crească. Între timp, paturile din unele spitale sunt deja ocupate.

„Aici, la spitalul Clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, toate cele 18 locuri destinate copiilor infectați cu Covid sunt ocupate. Vicedirectorul instituției ne-a spus că 16 dintre acestea au fost reactivate ieri, iar pacienții care se tratează în prezent aici, au vârsta cuprinsă între o lună și 18 ani.”

Din numărul total de copii bolnavi, o treime sunt elevi din cele 131-a de instituții de învățământ din Chișinău și suburbii. Una dintre cauzele infectării în rândul școlarilor ar fi prezența fizică la ore.

„Potrivit Direcției Educație a Primăriei, 136 de clase din municipiu sunt în carantină. Și asta, fiindcă atunci când unul din elevi sau părinți este confirmat pozitiv, țoti copiii sunt obligați să se autoizoleze acasă. Chiar și așa, aceștia învață și răspund la ore de la distanță.”

„Avem 3726 de elevi în autoizolare, cei care au fost în contact cu elevii confirmați pozitiv din 60 de instituții de învățământ. Numărul elevilor și numărul claselor în autoizolare este în continuă creștere.”

În capitală sunt circa 90 de mii de elevi, iar săptămâna trecută au fost confirmați pozitiv la Covid-19, încă 181 de copii, pe lângă cei 200 care deja se tratau la domiciliu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!