/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

La nunți și cumetrii doar cu certificatul COVID-19, în zonele roșii. Deciziile adoptate de CNESP

missing
22 septembrie 2021, ora 18:36

Un set de restricții epidemiologice valabile în cazul gradului roșu de alertă epidemiologică, despre care nu a vorbit ministra Sănătății Ala Nemerenco, au fost adoptate de către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP). Printre acestea se numără și obligativitatea prezentării certificatelor COVID-19 la nunți și cumetrii și închiderea teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert. 

Vedeți mai jos deciziile adoptate de CNESP pentru zonele roșii:

Instituțiile de învățământ general vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică, cu respectarea strictă a măsurilor de precauție în vigoare, conform instrucțiunii aprobate prin hotărârea CNESP, iar instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior vor activa în regim online.

Se interzice accesul aparținătorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.

Entitățile publice și private vor organiza regimul de muncă în următoarele condiții:
a) Cu introducerea muncii la domiciliu, dacă specificul activității permite;
b) Cu introducerea programului de lucru diferențiat, dacă nu este posibilă munca la domiciliu, prin împărțirea angajaților pe grupe care să înceapă, respectiv să încheie programul la o diferență de cel puțin o oră;
c) La stabilirea programului conform angajatorii vor acorda prioritate la stabilirea programului de lucru angajaților care au în întreținere copii minori.

Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele Interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să ( 5 prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19 .

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 150 de persoane în spații interioare, sau respectiv 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 m 2 pentru fiecare persoană cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

Zonele de agrement și parcurile de distracție își sistează activitatea. Centrele de sport/fitness își vor organiza activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 m 2 pentru fiecare client, cu obligația ca toți clienții să prezinte certificatul COVID-19. Se sistează antrenamentele de grup.

Evenimentele sportive vor fi organizate fără spectatori în interior sau respectiv cu participarea spectatorilor până la 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului la exterior, cu obligația ca toți spectatorii să prezinte certificatul COVID-19.

Prin excepție de la punctul 4.8 evenimentele sportive sub egida federațiilor internaționale de specialitate se desfășoară conform protocoalelor stabilite de acestea.

Întrunirile științifice, conferințele, seminarele sau alte evenimente similare cu prezență fizică se sistează sistează și se organizează în regim on-line.

Activitățile teatrelor, cinematografelor și sălilor de concert se sistează.

Vedeți aici măsurile valabile și pentru alte praguri de alertă. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram