/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dodon așa și nu s-a mai vaccinat împotriva COVID - 19. Continuă să spună că se va imuniza cu Sputnik V, însă doar atunci când vor fi suficiente doze

23 septembrie 2021, ora 10:59

Deși atunci când era președinte al Republicii Moldova, a susținut sus și tare că va fi primul cetățean moldovean care se va vaccina cu serul anti COVID Sputnik V, produs în Federația Rusă, Igor Dodon așa și nu și-a mai administrat serul. Despre asta liderul PSRM a anunțat într-o emisiune televizată. Socialistul s-a justificat prin  faptul că în prezent în țară nu ar exista suficient vaccin rusesc. 

„Pentru unii va fi un șoc, însă încă nu am reușit să mă vaccinez. Îmi fac analize o dată la două – trei săptămâni, am anticorpi foarte puternici”, a spus Igor Dodon.

Totuși, socialistul dă asigurări în continuare că se va vaccina doar cu Sputnik V.

„Vreau să mă vaccinez cu Sputnik, dar ultimul lot de acest tip de vaccin a fost adus până la alegerile parlamentare. Atunci a avut loc un maraton de vaccinare la Palatul Republicii și am mers să mă vaccinez, dar era un rând prea mare și nu am vrut să profit și nu am reuușit. O să mă vaccinez neapărat, dar doar cu Sputnik V”, a adăugat președintele socialiștilor.

Igor Dodon a învinuit actualul Guvern că nu ar întreprinde suficiente măsuri pentru ca în țară să ajungă mai multe doze de ser rusesc.

„Din păcate, văd că actualul Guvern nu face nimic pentru ca acest vaccin, destul de popular, pentru că mulți cetățeni vor anume acest vaccin, daf conducerea nu face nimic pentru ca vaccinul să ajungă în țară”, a mai spus socialistul.

Dodon insistă pe ideea că Republica Moldova ar trebui să procure mai multe vaccin de la ruși, care ar fi dispuși să ne vândă un lot de cel puțin 700 de mii de doze.

Am întrebat reprezentanții ANSP câte doze de Sputnik V sunt în prezent în țară. Responsabilul de comunicare ne-a spus că va reveni ulterior cu o informație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram