/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Peste 100 de farmacii din țară vor deveni puncte de informare pentru vaccinarea împotriva COVID-19

missing
24 septembrie 2021, ora 14:49

Peste 100 de farmacii din țară vor deveni în următoarele două luni puncte de informare pentru imunizarea cetățenilor împotriva coronavirusului. În rol de ambasadori ai vaccinării vor fi peste 300 de farmaciști din patru rețele naționale. 

Potrivit ministerului Sănătății, farmaciștii au un rol important în transmiterea informațiilor actualizate privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19, deoarece contactează zilnic cu pacienții.

Pentru a susține comunicarea eficientă dintre farmaciști și oamenii care trec zilnic pragul farmaciilor, ministerul Sănătății și Asociația Farmaciștilor din Republica Moldova, cu suportul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova și Uniunii Europene, au lansat o campanie de informare a cetățenilor.

Printre acțiunile desfășurate se numără organizarea unei serii de instruiri a farmaciștilor în promovarea vaccinării și comunicarea pro-vaccinare, la care au participat sute de farmaciști din întreaga țară, dar și elaborarea materialelor informative privind imunizarea și comunicarea eficientă despre COVID-19.

Zinaida Bezverhni, Secretar de Stat la ministerul Sănătății a declarat că știrile false și miturile care circulă în societate determină de cele mai multe ori populația țării să amâne vaccinarea. Din acest motiv, implicarea farmaciilor în procesul de imunizare are un rol esențial. Fiind în prima linie de comunicare cu pacienții, farmaciștii pot oferi oamenilor informații dovedite științific.

„Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt șansa noastră reală de a reveni la o viață normală, mai ales în contextul noilor variante ale virusului. Pacienții deseori apelează la farmaciști atunci când au nevoie de informații sau recomandări utile”, a declarat Alexei Ceban, medic epidemiolog.

În cadrul acțiunilor de informare, farmaciștii vor discuta cu oamenii și le vor oferi materiale de informare despre vaccinarea împotriva COVID-19 ce conțin mesaje despre avantajele vaccinării și alte informații utile referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19.

În Republica Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, s-au administrat peste 1.370.000 doze de ser. Numărul celor vaccinați cu ambele doze a depășit 760 mii de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram