/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Din 5 octombrie, persoanele care traversează frontiera R. Moldova, pe sensul de intrare, vor completa fișa epidemiologică exclusiv în format electronic

missing
30 septembrie 2021, ora 11:39

Din 5 octombrie, persoanele care traversează frontiera de stat a Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor completa fișa epidemiologică exclusiv în format electronic, prin intermediul unei platformei web specializate. „Astfel, va fi eficientizat procesul de prevenire și control al pandemiei COVID-19,  inclusiv prin fluidizarea fluxului de pasageri și călători în punctele de trecere a frontierei”, a declarat, astăzi, în cadrul unui briefing de presă, Svetlana Nicolaescu, secretar de stat la Ministerul Sănătății, transmite IPN.

Fișa epidemiologică trebuie completată cu cel mult 3 zile înainte de intrarea în Republica Moldova de către persoanele care urmează să respecte regimul de autoizolare pentru 14 zile. Este vorba despre persoanele care nu dețin un certificat de vaccinare COVID-19,  rezultatul negativ al unui test PCR,  valabil 72 ore sau al unui test antigen rapid, valabil 48 ore, concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, valabil 90de zile din data efectuării investigației. Ministerul Sănătății a pus la dispoziția persoanelor interesate un tutorialul video despre cum poate fi completată corect fișa epidemiologică.

Prin aceste măsuri, Poliția de Frontieră, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, dar și organele de control, vor deține în mod automat toate informațiile despre persoanele care intră în țară, pentru a putea fi monitorizate privind respectarea regimului de autoizolare și supraveghere la medicul de familie.

Svetlana Nicolaescu a mai menționat că informații privind alertele de călătorie pot fi accesate, ca și până acum, pe pagina web a Ministerului de Externe și Integrării Europene.

Ministerul Sănătății a reiterat îndemnul către cetățeni să respecte regimul de autoizolare și măsurile de protecție, precum: purtarea măștii de protecție, respectarea distanței fizice de minimum 1 m, spălarea și dezinfectarea regulată a mâinilor, vaccinarea etc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram