Război în Ucraina, ziua 459: Rusia i-a „felicitat” pe locuitorii Kievului de Ziua Orașului cu peste 40 de drone

/DOC/ Maia Sandu a semnat decretul privind numirea Svetlanei Balmuș în funcția de membru al CSP

30 septembrie 2021, ora 19:20

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a semnat joi, 30 septembrie, decretul privind numirea Svetlanei Balmuș în funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din rândul societății civile.

Amintim că în data de 24 septembrie, candidatura Svetlanei Balmuș a fost propusă Maiei Sandu pentru a fi numită membră a CSP din rândul societății civile.

Svetlana Balmuș este avocată și expertă în domeniul justiției în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene. De asemenea, ea are o experiență de 19 ani de magistrată.

La prima etapă de concurs s-au înscris patru candidați, tot ei fiind admiși și la cea de-a doua etapă – interviul, care a avut loc la 22 septembrie 2021.

Concursul s-a desfășurat în conformitate cu Legea cu privire la Procuratură și Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului de selectare a candidatului la funcția de membru al CSP din rândul societății civile, desemnat de către președintele republicii.

 

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram