/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/FOTO VIDEO/ Condiții inumane în saloanele secției pentru copiii suspecți la COVID de la spitalul din Bălți: O căldare cu capac în loc de toaletă, apă rece, pereți cu tencuiala roasă și frig

missing
30 septembrie 2021, ora 11:04

Condiții departe de a fi numite umane în secția pentru copiii suspecți la COVID a spitalului de la Bălți. O mamă care a fost internată acolo recent cu copilul ei de trei ani se plânge că a îndurat frigul într-un salon cu tencuiala de pe pereți roasă și o saltea învechită, apă rece la robinet și o căldare cu capac în loc de toaletă. Femeia spune că deși a stat o singură noapte în spital, a schimbat două saloane, ambele în stare deplorabilă. După ce au venit rezultatele analizelor care au arătat că micuțul nu are coronavirus, ci doar penumonie bacteriană, femeia a scris o cerere prin care a refuzat spitalizarea. 

„Ceea ce am văzut, m-a șocat. Vedeți atașate pozele. Inițial am fost plasate de o asistentă într-un salon fără de robinet, wc, căldură, priză. Deci, absolut nimic, doar pereți cu tencuiala roasă și un pat cu o saltea învechită. Când am ridicat întrebarea, a venit altă asistentă și a zis că aici stăm temporar până apare ceva liber. E clar, dacă tăceam, rămâneam acolo. Peste 1,5 h am trecut în alt salon. Similar primului, cu excepția faptului că avea un lavuar cu apă rece. În rest, fără wc (o căldare cu capac era destinata pt wc), căldură, priză”, ne-a povestit mămica.

Potrivit femeii, în salonul în care a fost internată împreunp cu copilul ei nu erazu mai mult de 16 grade.

„ Deci, vă imaginați un copil cu pneumonie în 16 grade, fără condiții de igienă. Și tot doctorița în cauză îmi zicea să dezbrac copilul, că ce o țin în geacă”, ne-a mai spus mama.

Am contactat administrația spitalului de la Bălți, pentru a o reacție. Conducerea instituției medicale recunoaște că salonul în care a fost internată mama și copilul ei, pe care îl puteți vedea în fotografiile de mai jos, este în condiții proaste, însă susține că acesta urmează să fie curând reparat, iar în restul saloanelor din secție, situația nu e chiar atât de gravă.

„E un salon care urmează a fi reparat în scurt timp. Regretăm că doamna a trebuit să stea în acest salon. Atunci, secția era arhiplină, iar copilul necesita tratament imediat”, ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției, Mihaela Petrov.

Mai mult, Mihaela Petrov spune că în saloane nu este atât de frig și că sistemul de încălzire a fost pornit cu mai multe zile în urmă. Cât privește folositul căldărilor în loc de toaletă, purtătoarea de cuvânt susține că acestea sun, de fapt, biotoalete, care există acum în fiecare salon al secției, pentru ca pacienții să nu fie nevoiți să folosească aceeași baie ca și ceilalți bolnavi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram