/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Li s-a promis o curte europeană, dar s-au ales doar cu glod și mizerie în fața casei. Locatarii unui bloc din Capitală, dezamăgiți de atitutudinea autorităților

missing
03 octombrie 2021, ora 10:30

Șanțul săpat și lăsat de izbeliște într-o curte din sectorul Buiucani, despre care am vorbit acum doua saptamani, prezintă în continuare pericol pentru locatarii blocurilor din preajma. Muncitorii așa și nu au mai ajuns acolo ca să ducă lucrările la bun sfarșit, așa cum ne-a promis atunci pretorul sectorului. Oamenii sunt dezamagiti de atitutudinea autorităților, ei spun că deși li s-a promis o curte europeană, s-au ales doar cu glod și mizerie în fața casei. Astăzi însă vicepretorul ne-a spus că aceasta curte își asteapta randul sa fie reparată, pentru că astfel de ogrăzi sunt multe.

Aceasta curte de pe strada Pelivan, despre care TV8 a scris acum doua saptamani, arata într-un hal fara de hal si acum. Desi ne-au promis ca vor interveni, totusi, autoritatile nu au miscat un deget pentru a astupa santul, care prezinta pericol, dar si a amenaja zona. Locatarii sunt indignati de atitudinea autoritatilor. Ei spun ca au încercat să ia legătura cu preturul de la Buiucani, dar au primit doar refuzuri.

„Cum vedeți la moment, în halul acesta avem curtea casei Teodorovici 17 și cu Pelivan 11, așa și o rămas. – Adică nu s-a schimbat nimic, nimeni n-a venit? – Nimeni n-a venit. Nu s-a schimbat nimic. Eu de câteva ori am apelat telefonic la pretorul sectorului Buiucani, la domnul Brînzaniuc, secretare o zis că el e ocupat”.

Un alt barbat sustine ca s-a apucat singur sa astupe gropile, altfel îi inunda apartamentul, așa cum a fost umpluta cu apa frizeria care se afla langa casa lui. Din cauza ca lucrarile au fost lasate balta, oamenii spun ca atunci cand ploua este practic imposibil de mers

„Aici mai pe scurt când a plouat, uitați-vă ce am făcut eu aici, am astupat, de ce a astupat, pentru că aici merg țevile care intră sub casă și s-a făcut gaură și s-a dus apa în salonul de frumusețe, în frezerie, un metru și jumătate de apă, proprietarul o dat în judecată, o scris și plângere. Acum am astupat că se vor începe ploile și să nu se ducă iarăși din nou. Eu nu înțeleg de ce așa, dar aici când plouă e jale mare.”

Nici cand e uscat nu e mai bine. Au crezut că vor avea o curte europeană, dar s-au ales cu praf in ochi la figurat, dar si la propriu, spun indignati locatarii, avand in vedere ca respira numai praf.

„Că glodul acesta așa m-a săturat. Te uiți la alte ogrăzi, e bine măturat, da la noi, nu știu.”

„Mereu mătur, că pur și simplu nu mi-e plăcut”.

„Uitați-vă ce au făcut, asta e bătaie de joc. Și în partea cealaltă, acolo poți să îngropi pe cineva”.

„O venit, o făcut dezastrul acesta și nici nu se înțelege unde noi suntem în oraș sau suntem în pădure undeva.”

Vicepretorul Pavel Movilă ne-a spus că stie despre curtea de pe strada Pelivan și ne-a promis ca până la sfarsitul lunii octombrie aceasta va fi reparata, asta în cazul in care că nu vor fi ploi.

„Este un proces de lucru, pentru că este o reparație capitală, nu curentă unde se vine și puțin se astupă gropile, ci se scoate totul până la fondație, se pune asfalt noi, borduri noi, trotuare noi și toată infrastructura. – Da aveți o dată când se vor finisa acolo lucrările sau nu? – O dată concretă nu pot să vă spun, cred că în jur de două săptămâni lucrările acolo vor trece la etape de asfaltare”.

În sectorul Buiucani sunt șapte curți, care urmeaza a fi reparate, prin proiectul Curti Confortabile, susține Primăria.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram