/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

IGSU va instala un post de pompieri în preajma Centrului COVID de la Moldexpo. Acesta va funcționa în regim de 24 de ore

missing
04 octombrie 2021, ora 13:40

Inspectoratul General pentru Situa de Urgență (IGSU) va instala un post de pompieri pentru supravegherea antiincendiară în preajma Centrului COVID de la Moldexpo. Decizia de supraveghere și instalare a postului a fost luată de conducerea IGSU, general – maior Mihail Harabagiu, după o discuție purtată cu responsabilii Centrului COVID.

Astfel, instalarea postului va avea loc începând cu data de 5 octombrie și va avea menirea să asigure securitatea în situații excepționale, dar și să prevină eventuale situații de risc. Acesta va funcționa în regim de 24 de ore pe perioada în care numărul bolnavilor va fi în creștere.

O decizie similară a fost luată în primăvara anului 2021, atunci când pe parcursul mai multor luni salvatorii și pompierii au vegheat securitatea pacienților în regim de 24 de ore.

În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, edilul Capitalei, Ion Ceban a declarat că a trimis două scrisori către IGSU pentru a asigura în regim non-stop un echipaj de pompieri la Centrul COVID de la Moldexpo, din motive de siguranţă şi protecţie.

Decizia vine în contextul tragediei produse săptămâna trecută la un spital din Constanța, unde mai mulți pacienți și-au pierdut viața.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram