/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Ministrul Agriculturii insistă pe demisia Cristinei Frolov

missing
06 octombrie 2021, ora 22:15

În timp ce ministrul Agriculturii insistă pe demisia directoarei Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov spune că va contesta ordinul emis pe numele său și că tot ceea ce i se incriminează sunt niște acuații fără dovezi. Drept motiv al demisiei sale ar fi servit neregulile depistate în anchetele interne, făcute în instituție, concretizează directoarea oficiului.

Despre ordinul de anulare a concursului prin care, anul trecut, a obținut funcția de directoare a Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov a aflat la mijlocul lunii septembrie, documentul fiind semnat de ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu.

„Voi contesta cu siguranță această decizie și o consider o nedreptate la adresa mea.”

Astăzi, Viorel Gherciu, ne-a declarat că, potrivit Regulamentului concursului, studiile de masterat şi, respectiv, deţinerea diplomei de masterat reprezintă o condiţie obligatorie pentru ocuparea acestei funcţii, iar Cristina Frolov încă nu deține o astfel de diplomă, la această etapă.

„ – S-a încălcat procedura și a fost anulat ordinul.

– Procedura de concurs?

– Exact.”

Alte detalii ministrul nu a vrut să ne ofere. În replică, șefa Oficiului Național al Viei și Vinului susține că decizia comisiei de concurs de selectare a sa pentru această funcție a fost luată în mod transparent. Pe de altă parte, în luna august, circa 40 de vinificatori au expediat o plângere colectivă Ministerului Agriculturii, dar și Guvernului, în care și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea acesteia. Cristina Frolov are o explicație și la acest subiect.

„Am inițiat câteva anchete și investigații interne în cadrul instituției. Anume acest lucru a provocat începutul unor atacuri asupra mea. În cadrul acestor anchete, am stabilit că exista o favorizare, la nivel înalt, a unora și defavorizarea altor producători.”

Deocamdată, Cristina Frolov spune că a primit avizul de demisie, iar până la șfârșitul lunii octombrie ar putea pleca definitiv din această funcție. Ea a obținut funcția de directoare a Oficiului Național al Viei și Vinului în noiembrie anul trecut. Până atunci, a activat, timp de opt ani, în calitate de manager general al unei vinării din țară, dar a fost și membru al Consiliului de Coordonare al ONVV, reprezentând Asociația Vitivinicolă a Regiunii Geografice Delimitate „Codru” și a deținut funcția de președinte al Asociației Naționale pentru Turism Receptor, organizație ce are ca misiune promovarea turismului în toată țara.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram