Concursul muzical Eurovision se va desfăşura anul viitor la Torino, în nordul Italiei, a anunţat, vineri, primarul oraşului, Chiara Appendino, scrie adevarul.ro.

„Am câştigat, Torino a câştigat! Bine ai venit la Torino, Eurovision Song Contest 2022″, a scris Chiarra Appendino pe pagina de Facebook.

Potrivit ei, cel mai urmărit eveniment muzical din întreaga lume a putu fi adus la Torino prin multă muncă, apeluri telefonice, sute de documente, inspecții și reglementări.

Va fi a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991.

În total, 17 oraşe italiene, între care Roma şi Milano, şi-au propus candidatura pentru a găzdui Eurovision 2022, dar caietul de sarcini pentru organizator era strict.

Gazdele trebuie să ofere un loc climatizat pentru a primi până la zece mii de persoane în sala principală, precum şi un spaţiu şi instalaţii pentru decoruri şi spaţii pentru artişti, personal, public şi reprezentanţi ai presei.

Italia va găzdui cea de-a 66-a ediţie a acestui concurs după victoria grupului rock Maneskin cu melodia „Zitti e buoni”, la ediţia din acest an de la Rotterdam. Cântăreţul-compozitor britanic de origine libaneză Mika va fi invitat la eveniment.

 

Informăm că Torino se pregăteşte să organizeze luna viitoare un alt eveniment internaţional, Masters, care va reuni opt dintre cei mai buni jucători de tenis din lume.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!