/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Vechea conducere a CNPF se vrea restabilită în funcție. Solicită anularea Hotărârii Parlamentului prin care a fost demisă

missing
11 octombrie 2021, ora 17:20

Vechea conducere a Comisiei Naționale a Pieței Financiare se vrea restabilită în funcție. Aceasta solicită anularea Hotărârii Parlamentului prin care a fost revocată. Despre asta a anunțat deputatul PAS, Dumitru Alaiba, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe. 

„Fiecare are dreptul la justiție și are dreptul să-și ceară drepturile. Dar consider că în acest caz parlamentul a acționat absolut legal”, a subliniat Alaiba într-o postare pe Facebook.

„Ani la rând piața de microfinanțare stă nesupravegheată, iar din cauza inacțiunii CNPF jumate din împrumuturi sunt problematice. Ani la rând CNPF nu au acționat pentru a face ordine pe piața asigurărilor, chiar dacă legea îi obligă să o facă. Inacțiunea, acțiunile întârziate sau ineficiente s-au soldat cu efecte de criză pe piața financiară nebancară”, a adăugat Dumitru Alaiba.

Deputatul face trimitere la raportul pentru anul 2020 al CNPF, în urma căruia a fost dispusă o evaluare a activității instituției care ar fi scos la iveală mai multe probleme grave din sectorul financiar nebancar.

„Documentul nu are nici o tentă politică. Se bazează pe fapte reale, analiză și cifre. Urmare a acestei evaluări Comisia Economie, Buget și Finanțe cu votul majorității, a recomandat Parlamentului revocarea membrilor CNPF, iar recomandarea a fost susținută. Nu sunt interpretări. Nu sunt insinuări și nu sunt generalizări. Nu este o evaluare politică”, a mai menționat Alaiba.

Conducdrea CNPF a fost demisă in coropore în data de 9 septembrie, cu votul a 54 de deputați. Revocarea a fost votată după câteva ore de dezbateri. În hotărâre privind raportul anual de activitate al CNPF, a fost apreciată drept nesatisfăcătoare și lipsită de performanță activitatea membrilor Consiliului de administrație.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram