Cadou de Hramul Capitalei! Maestrul Eugen Doga va transmite municipalității drepturile de autor asupra imnului Chișinăului. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a precizat că acest lucru se va întâmpla în cadrul unui eveniment oficial cu participarea mai multor oameni de cultură. 

„Joi, urmează un eveniment deosebit cu participarea mai multor oameni de cultură, în cadrul căruia, drepturile de autor asupra imnului Chișinăului vor fi transmise oficial municipalității de către compozitorul și Maestrul, Eugen Doga”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Imnul Capitalei se numeșete „Orașul meu”, iar atunci când a fost scris nu a fost gândit ca imn, ci pentru un documentar despre Chișinău. A devenit imnul Chișinău acum 25 de ani, când Capitala a împlinit 560 de ani de la fondare. Melodia este interpetată de către cunoscuta interpetă Sofia Rotaru.

Imnul „Orașul meu” este interpretat la ședința oficială a Primăriei, după validarea împuternicirilor primarului, la deschiderea și închiderea ședințelor Consiliului municipal, la arborarea oficială a drapelului mun. Chișinău,  la sosirea și plecare unor delegații oficiale invitate de autoritățile locale. Imnul mai poate fi interpretat la deschiderea și închiderea sărbătorilor importante ale orașului, la dezvelirea monumentelor și plăcilor memoriale, în timpul înmânării unor distincții, la desfășurarea competițiilor sportive orășenești, precum și la celebrarea căsătoriilor în cadrul oficiilor de stare civilă. În timpul interpretării imului, în semn de onor, ascultătorii vor sta în picioare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!