/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Cadou de Hramul Capitalei! Maestrul Eugen Doga va transmite oficial municipalității drepturile de autor asupra imnului Chișinăului

missing
12 octombrie 2021, ora 13:36

Cadou de Hramul Capitalei! Maestrul Eugen Doga va transmite municipalității drepturile de autor asupra imnului Chișinăului. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a precizat că acest lucru se va întâmpla în cadrul unui eveniment oficial cu participarea mai multor oameni de cultură. 

„Joi, urmează un eveniment deosebit cu participarea mai multor oameni de cultură, în cadrul căruia, drepturile de autor asupra imnului Chișinăului vor fi transmise oficial municipalității de către compozitorul și Maestrul, Eugen Doga”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Imnul Capitalei se numeșete „Orașul meu”, iar atunci când a fost scris nu a fost gândit ca imn, ci pentru un documentar despre Chișinău. A devenit imnul Chișinău acum 25 de ani, când Capitala a împlinit 560 de ani de la fondare. Melodia este interpetată de către cunoscuta interpetă Sofia Rotaru.

Imnul „Orașul meu” este interpretat la ședința oficială a Primăriei, după validarea împuternicirilor primarului, la deschiderea și închiderea ședințelor Consiliului municipal, la arborarea oficială a drapelului mun. Chișinău,  la sosirea și plecare unor delegații oficiale invitate de autoritățile locale. Imnul mai poate fi interpretat la deschiderea și închiderea sărbătorilor importante ale orașului, la dezvelirea monumentelor și plăcilor memoriale, în timpul înmânării unor distincții, la desfășurarea competițiilor sportive orășenești, precum și la celebrarea căsătoriilor în cadrul oficiilor de stare civilă. În timpul interpretării imului, în semn de onor, ascultătorii vor sta în picioare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram