/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

O profesoară a făcut șase teste COVID în cadrul mai multor instituții medicale din Capitală, însă rezultatele au fost diferite

missing
12 octombrie 2021, ora 14:01

O femeie a făcut mai multe teste COVID timp de o săptămână în mai multe instituții atât private cât și de stat, însă rezultatele au fost diferite în fiecare zi. Alina Turtureanu este profesoară, iar într-o postare pe pagina sa de Facebook a relatat indignată cum după ce a făcut șase teste, patru au fost negative, iar două pozitive. 

Luni, patru octombrie aceasta a mers la Centrul Medicilor de Familie 12, pentru a fi testată, așa cum o face odată la două săptămâni, în calitate de profesoară. Rezultatul testului a fost negativ, însă din motiv că aceasta urma să plece în România pentru perfectarea actelor a mers la un centru privat pentru a realiza testul PCR.  Marți a efectuat un nou test rezultatul căruia a arătat însă pozitiv.

„Miercuri, 6 octombrie, mă prezint după rezultat. Doamna îmi zice că din păcate nu puteți pleca căci este pozitiv. Zic cum este pozitiv dacă ieri am dat unul și e negativ? Zice, acesta e rezultatul. Dacă doriți puteți încerca și la un alt centru” notează aceasta în postare.

Tot miercuri, femeia a efectuat un alt test PCR la un alt centru privat la care a primit rezultatul negativ. Următoarea zi  face un alt test cu recoltare nasofaringiană la CMF 5, unde rezultatul este la fel negativ. Tot în ziua de joi, doamna a fost telefonată de către medicul de familie fiind amenințată că în cazul în care nu se va prezenta la instituție să primească tratament necesar, va trimite poliția la ușa ei. Vineri mai face un test PCR la care rezultatul este pozitiv.

„Între timp mă sună doamna epidemiolog reprezentantă a Centrului de sănătate publică și mă întreabă care e situația. Îi zic despre toate cele 4 teste dintre care 3 negative sau 2 negative după unul pozitiv, la care dumneaei zice ca așa e protocolul, că testele negative nu au nici o valoare daca macar unul este pozitiv căci se introduce în baza de date si eu figurez pozitivă si celelalte 2 teste negative și nicidecum nu ma scoate din bază mai ales că eu luni am dat testul ca profesoară. Eu îi zic, eu am dat testul ca om, în toate aceste 5 zile am fost scobită în nas și in gură eu ca om”, tot aceasta menționează faptul că toate testele au fost făcute la centre diferite, însă în laboratoarele unde a dat indicații despre medicul de familie rezultatele au fost pozitive.

Sâmbătă, profesoara a mai efectuat un test unde nu a oferit nici un detaliu referitor la testele repetate sau la medicul de familie, iar rezultatul a fost negativ.

În mesajul postat, aceasta mai menționează „Accept doamnă medic de familie să îmi deschideți foaie de boală dar tratați-mă de cap și de inimă căci extremele în care am fost aruncată în această săptămână m-au demoralizat ca niciodată de când sunt”, notează aceasta în sfârșitul mesajului.

Cu un comentariu la cazul dat a venit și secretara de stat a Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu.

„Deciziile pe cazuri individuale sunt coordonate de către lucrătorul medical și este în obligațiunea acestuia să stabilească conduita corectă pentru fiecare caz. Neavând mai multe detalii îmi vine greu să mă pronunț. Noi nu recomandăm si nu este corect sa mergem de la un laborator la altul”, a declarat Svetlana Nicolăescu într-o conferință de presă.

 

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram