A fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Aceasta are loc astăzi și a început la ora 17:00. Se va analiza situația pe piața gazelor naturale și se va stabili un regim de pregătire mai avansat al instituțiilor statului și întreprinderilor din sector. Un anunț în acest sens a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

„Negocierile cu Gazprom continuă, ele nu sunt simple din motive obiective. La nivel global există o creștere fără precedent a prețurilor la gaz natural, dar și la alte resurse energetice. Ne dorim o prelungire a contractului în condițiile care au existat anterior”, a declarat Gavrilița.

Totuși, prim-ministra a mai spus că partenerii de negocieri au alte cerințe și așteptări, menționând că în următoarea săptămână lucrurile vor deveni mai clare. Potrivit acesteia, Republica Moldova se pregătește și de scenarii alternative, care ar putea implica importul de gaze naturale din alte surse, folosind conectările existente cu România și Ucraina.

„Cert este că nu vom rămâne fără gaz, problema se pune în prețul pe care îl vom achita. ”, a mai menționat prim-ministra.

Totodată, după încheierea ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va face declarații de presă și va prezenta deciziile luate în cadrul Comisiei. Evenimentul va avea loc la ora 18:30.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!