/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Natalia Gavriliță: „Negocierile cu Gazprom continuă, ele nu sunt simple”

missing
13 octombrie 2021, ora 17:19

A fost convocată ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Aceasta are loc astăzi și a început la ora 17:00. Se va analiza situația pe piața gazelor naturale și se va stabili un regim de pregătire mai avansat al instituțiilor statului și întreprinderilor din sector. Un anunț în acest sens a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.

„Negocierile cu Gazprom continuă, ele nu sunt simple din motive obiective. La nivel global există o creștere fără precedent a prețurilor la gaz natural, dar și la alte resurse energetice. Ne dorim o prelungire a contractului în condițiile care au existat anterior”, a declarat Gavrilița.

Totuși, prim-ministra a mai spus că partenerii de negocieri au alte cerințe și așteptări, menționând că în următoarea săptămână lucrurile vor deveni mai clare. Potrivit acesteia, Republica Moldova se pregătește și de scenarii alternative, care ar putea implica importul de gaze naturale din alte surse, folosind conectările existente cu România și Ucraina.

„Cert este că nu vom rămâne fără gaz, problema se pune în prețul pe care îl vom achita. ”, a mai menționat prim-ministra.

Totodată, după încheierea ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, va face declarații de presă și va prezenta deciziile luate în cadrul Comisiei. Evenimentul va avea loc la ora 18:30.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram